Aktuális információk
Dokumentumok
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület

Harcsa telepítés2018. november 09.
TELEPÍTÉS!

Tájékoztatjuk horgászainkat, hogy 2018 11 09.-én a Görbeéri tóba 5 q harcsa kerül kihelyezésre. A szállító jármű érkezése kb. 10 óra után várható. A telepítést követően tilalom nem lesz.
Wichtig!2018. október 05.
WICHTIG!   WICHTIG!   WICHTIG!BITTE WEITERGEBEN!

Herr Joachim Müller (Deutschland) teilte uns unlängst mit, dass er mit Freunden nächstes Jahr in unserem Karpfenparadies 130 Ha Hatvan/Ungarn angeln möchte. Auf seiner E-mail Adresse jo_flow@gmx.de erreichen wir Ihn leider nicht. Er möchte sich – bitte! bei uns melden, seine telefonische- oder Posterreichbarkeit mitteilen.Herzlichen Dank für die Hilfe!

Petri Heil!Anglerverein Hatvan
Telepítés2018. október 05.
TELEPÍTÉS


Tájékoztatjuk a horgászokat, hogy 2018.10.11.-én várhatóan 11.00h-ra után az AB Hatvan Kft 75q-a háromnyaras pontyot és 5 q-a süllőt telepít az A Beton tóba !A telepítést követően tilalom nem lesz az érvényben lévő horgászrend szerint lehet horgászni!Mindenkinek kellemes időtöltést és eredményes horgászatot kíván az AB Hatvan Kft. ügyvezetője
Horgász kártya regisztráció2018. szeptember 03.
Tisztelt Horgászok!
Tájékoztató a horgászkártya igényléssel kapcsolatosan.
Akik, az online regisztrációt és bankkártyás vásárlást választják azok www.horgaszjegy.hu oldalra kattintva a leírtak és tájékoztatók alapján járjanak el!
Akik a Hatvani Horgász Egyesületen keresztül szeretnék a horgászkártyát igényelni, (csekkes fizetés) az alábbiakat kell tenniük.
A regisztrációhoz szükséges az adókártya eleje, személyi igazolvány eleje, lakcímkártya eleje fénymásolva egy A4 – es lapon. A jó minőségű tisztán olvasható karakterekkel rendelkező színes fénymásolattal keressék fel az egyesület alább felsorolt regisztrációs pontjait.
„Horgászház60” 3000 Hatvan Temető út 29 sz. H 13-18h-ig K-P 08.-18h-ig Sz-V 08-13h-ig
„Spori horgászbolt-Miniker” 3021 Lőrinci Ápád út 212. sz H-P 08-12h-ig 14-17h-ig Sz 08-12h-ig
„Petihorgászbolt” 3000 Hatvan Horváth M. 3 H-P 08-17h-ig Sz 08-13h-ig
A leadott másolat alapján az egyesület fogja a regisztrációt elvégezni. Kb 1 hét múlva vissza kell menni a horgászboltba, ahol az igénylést leadták és az adatvédelmi nyilatkozat aláírása után a befizetési csekket átvenni. A csekk befizetését követően 30-60 napon belül küldi a MOHOSZ a horgászkártyát az, Önök által megadott postázási címre!
Az adatvédelmi nyilatkozatot feltétlen őrizzék meg, mert azon van a rendszer által generált felhasználó azonosító kód és a belépéshez szükséges jelszó!


Horgászvizsga Egerben.2018. augusztus 01.
Tisztelt horgásztársak.

A Dokumentum menüpontban megtalálható a szeptemberi horgászvizsga kiírása és a jelentkezési lap.
Horgász verseny a Görbeéri tavon!2018. július 12.
Felhívjuk horgászaink figyelmét, hogy a Görbeéri tavon 2018 07 19.-én délelőtt 11 órától 22.-én 13 óráig horgászverseny miatt, a tó teljes területén csak a versenyzők horgászhatnak. Megértésüket köszönjük.

Tájékoztató az A Beton tó horgászati feltételeiről.2018. január 04.

Az AB Hatvan Kft. tulajdonában lévő A Beton tó 2018. évi horgászati feltételeiről, tájékoztatjuk a horgászokat.
A halászati hasznosító az AB Hatvan Kft.

Az A Beton tó ( víztér kód: 10-017-1-4) horgászrendje 2018-ben nem változik.
A területijegy ára: 75.000ft.- a helybérlet 80.000ft.-lesz, tehát egy bérelthely és az éves területi jegy együtt 155.000 ft-ba fog kerülni. Ehhez jön még az „Állami horgászjegy”, melyet egyesületünknél 7000. forintért lehet váltani. (Részletes árjegyzék az A Beton-tóra a „DOKUMENTUMOK” menüben)
Az újbelépőknek az első éves területi jegy 130. 000 ft.-ba kerül.
A napijegy 8000 ft.-
Horgászhelyet az bérelhet, aki érvényes éves területi jeggyel rendelkezik.
Egy horgászhelyre a kft. kizárólag egy személlyel köt bérleti szerződést.
A horgász helyekre szóló bérleti szerződést március 31.-ig kell megkötni!
Ha valaki a tárgy évben nem tud valamilyen oknál fogva horgászni, de a bérelt horgászhelyét szeretné megtartani, indokolt esetben éves területijegy megvásárlása nélkül is kibérelheti a horgászhelyét.
Azt a horgászhelyet, amelyik március 31.-ig nem lett kibérelve, bárki kibérelheti, aki a bérlői feltételeknek megfelel.
A horgászhely bérleti joga bármikor átadható, a horgászhelyen lévő stég, mint a bérlő tulajdona eladható.
Akik a stéget nem tudják, vagy nem akarják eladni, de a továbbiakban nem szeretnének horgászhelyet bérelni és a stég anyagára igényt, tartanak, azok minden év március 31.-ig bontsák el és vigyék el.
A horgászhely bérleti jogának átadását, egy formanyomtatványon az egyesület felé, kötelező bejelenteni! (Letölthető a www.hatvanihe.hu honlapról )
Napijegyet kizárólag érvényes állami horgászjeggyel rendelkező személy válthat.
Az előző évek gyakorlata alapján csak az váltson akár éves vagy napi területi jegyet az A Beton tóra, akinek a horgászati lehetősége biztosított.
A területijegy kibocsátója kártérítési felelősséget nem vállal.
A bérelt horgászhelyeken kizárólag a bérlő írásos engedélyével lehet horgászni!
Azokon a helyeken, amelyek nincsenek „bérelt”-ként megjelölve, érkezési sorrendben elfoglalva, bárki horgászhat.
A „bánya félszigeten” felállított horgászházat bárki bérelheti, aki éves vagy napi területi jeggyel rendelkezik. Egy horgászhely bérleti díja bruttó 12000-ft / nap, 2 fő / 4db bot!
Pl.: Ha egy helyen 3 személy szeretne horgászni, akkor a 3. személynek a helybérlet 50%-át (ft-) kell megfizetnie.
Haltelepítés a tervek szerint 2 alkalommal lesz. (április-október)
2015-ben minden olyan horgászhely kivonásra került a bérleti rendszerből és a horgászat alól, melyek konfliktusforrások lehetnek, ezért új horgászhelyet létesíteni kizárólag a halászati őrök engedélyével lehet!
Stéget építeni kizárólag bérelt horgászhelyen lehet!
A bérelt horgászhely kialakítása során engedély nélküli gépi földmunkát végezni tilos!
A saját érdekében minden bérlő köteles megjelölni a bérelt horgászhelyét!
A kijelölt „bányatelek” partszakaszán belül illetve a bánya közvetlen vízfelületén kizárólag, csak a „horgászház” bérlők horgászhatnak.
A horgászházaknál lévő horgászhelyek kimondottan sporthorgászoknak van fenntartva.
Halat megtartani a horgászházaknál, kizárólag az ott dolgozó halászati őr engedélyével lehet.
A horgászházaknál lévő helyeket előzetes bejelentkezés útján lehet bérelni.
Az A Beton tóra szóló éves területi jegyet és horgászhely bérletet a Hatvani Horgász Egyesület jegyforgalmazó pontjain ( hatvani horgászboltok) lehet igényelni.
Napijegyet az eddig megszokott jegyforgalmazó helyeken lehet megvásárolni.
.
Információ: Gálik Tamás elnök 06-20-468-7252   galik67@gmail.com
                   Burik János titkár   06-20-541-1047   


Tájékoztató 20182017. december 20.
Tájékoztató a Hatvani Horgász Egyesület 2018. évi működéséről.

A Hatvani Horgász Egyesületnél jövőre is (2018. 11. 15.-ig), bárki igényelhet, vagy hosszabbíthat Állami Horgászjegyet (ORSZÁGOS” engedélyt), aki a törvényi előírásoknak megfelel, aki „horgászvizsgával rendelkezik, vagy előző évi állami horgászjegyét bemutatja, horgász szervezeti tagságát igazolja.
Azok is válthatnak állami horgászjegyet + 2000ft-os emeltáron, akik a fogási naplójukat egyáltalán nem, nem időben vagy nem megfelelően kitöltve adták le.
A fogási napló leadásakor, mindenki kérje el az átvevőtől az igazolást és tegyék az igazolványukba! Postai visszaküldés esetén, a feladást, igazoló szelvényt.
Az engedély váltáskor az adatnyilvántartó lapot mindenkinek ki kell tölteni és alá is kell írni!!!
Állami jegyet, éves területi jegyet lehet váltani az előző évek gyakorlata szerint, a hatvani „Peti horgászboltban”Hatvan, Horváth M. út 3.(a régi tízemeletes ház alatt) és A „Horgászházban” Hatvan, Temető út 29 sz.
A fent megjelölt helyeken minden horgász okmányt lehet intézni a Görbeéri és az A Beton tóra is. Állami horgászjegyet a lőrinci „Spori” horgászboltban is lehet váltani. Az engedélyek átfutási ideje 2-3 nap. Aki kéri, postai úton megküldjük a megadott címre.
Az engedélyek árát lehet sárga csekken, átutalással vagy a helyszínen történő befizetéssel teljesíteni. Az átutalás visszaigazolását nyomtassák ki és tegyék az igazolványukba.
SZÉP kártyával történő fizetés esetén kérjük, hogy a Horgászházban (Temető út 29 sz. 06 70 384 2959) igényeljék a horgászokmányokat. Szép kártyával lehet egész vagy rész összeget is fizetni.
Az engedély váltás során az árjegyzék szerint kell összeállítani, a kiváltandó engedély típust. Pl.: Csak „országos” 7000ft. A Görbeéri-tóra Felnőtt éves területi jeggyel 52.500ft.-, 70. év feletti éves területi jeggyel 36.000ft.- stb…
Felnőtt horgász évi 60 kg, (ebből 30 db lehet ponty) Ifjúsági horgász/ Horgász feleség 30 kg (ebből 15 db lehet ponty) méret és darabszám korlátozással védett őshonos halat tarthat meg! Az éves kvótába minden hal beleszámít, kivéve a 10kg feletti egyedsúlyú harcsa, az amúr és az egyéb halak.
Aki az éves mennyiségen felül szeretne még halat megtartani, annak lehetősége van az éves átlag halár megfizetésével új kvótát vásárolni!
A befizetés előtt tájékozódhatnak az elérhetőségeinken, vagy a horgászjegy kiadó helyeken.
Az egyesületnél váltható horgász jegyek árjegyzéke a honlapunk „DOKUMENTUM” menüpontjában is megtalálható.
A horgászathoz, állami horgászjegyre, fogási naplóra (2016-tól ez egy okmány!), horgászigazolványra és az adott vízterületre érvényes területi jegyre van szükség. Ezeket nevezzük halfogásra jogosító okmányoknak, amelyek személyazonosság igazolására alkalmas arcképes igazolvánnyal együtt érvényesek.
Nálunk bárki válthat napijegyet, aki érvényes állami horgászjeggyel rendelkezik.
A Turista állami horgászjeggyel rendelkezők is válthatnak turista napijegyet a Görbeéri tóra! Éves területi jegyet kizárólag tagjaink igényelhetnek.
A jegyforgalmazó horgászboltokban váltható a Zagyva-Tarna folyó és mellékvizeire érvényes éves területi engedély.
A Görbeéri tóra ( víztér kód: 10-026-1-1) bárki válthat éves területi jegyet, azok is, akik eddig csak az Állami Horgászjegyüket érvényesítették a Hatvani Horgász Egyesületnél.
Megszűnt az újbelépők + egyszeri halasítási hozzájárulása.
Azok, akik első alkalommal váltanak éves területi jegyet a Görbeéri tóra, és az előző évi tagfenntartók, 2018. március 31.-ig kell kiváltaniuk az aktuális árú éves területi jegyet.
Ezt követően, június 01.-ig már csak az előző évben éves területi jeggyel rendelkező tagok válthatnak éves területi jegyet a Görbeéri tóra.
A Hatvani Horgász Egyesület halgazdálkodási tervében rögzítettek illetve a KÖZGYŰLÉS határozata alapján, 2018-ban havonta tervezünk pontyot telepíteni. Terveink szerint az év folyamán 7 alkalommal (április-október) helyezünk ki 1-3kg egyedsúlyú pontyot, az éves területi jegyet váltó tagok és napijegyet váltók létszámától függően, havi 10-15q-a mennyiségben. 2018-ban is tervezzük 5q-a ragadozó hal telepítését. Mindenkinek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk 2018 évben is!

Nyílt feeder verseny2017. december 07.
Nyílt feeder verseny

Verseny ideje:
2018. április 20. PÉNTEK

Helyszíne:
Hatvan Görbeéri kavicsbánya tó.( 10-026-1-1).

Nevezés:
8000. Ft/ fő (5000 nevezés + 3000 napijegy), területi engedélyeseknek 5000. Ft/ fő, amit nevezéskor kell befizetni a Hatvani „Horgászház 60” horgászboltban.
A nevezésből befojt teljes összeg díjazására és ebédre lesz fordítva.
Nevezési határidő: Április 15. A verseny csak minimum 20 fő jelentkezése esetén lesz megtartva, maximum 40 fő nevezését tudjuk elfogadni.

Verseny menete:
- gyülekező a tóparti büfénél 6:45-ig
- a versennyel kapcsolatos kérdések megbeszélése és sorsolás 7:00-ig.
- 7:00-tól a helyek elfoglalása
- 8:00-tól 15:00-ig verseny
- 15:00-tól mérlegelés a helyszínen
- Kb. 16:30 tóparti büfénél eredményhirdetés, díjkiosztás.

Verseny szabályai:
1. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal egy horoggal lehet. Tartalékként több bot is rendelkezésre állhat.
2. Etetni csak feederbottal lehetséges.
3. Limit: élő anyag 0.5 liter szúnyoglárva használata tilos, etetőanyag maximum 3 kg. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, pellet, stb.) és a horgászföld is.
4. Tilos segédeszközként az etetőhajó, halradar, etetőrakéta és jelző bója használata.
5. A verseny időtartama alatt külső segítség igénybevétele nem engedélyezett.
6. Pontymatrac, minimum 2 m-es karikás szák szükség esetén pontyzsák használata kötelező.
7. Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig életben kell tartani.
8. Mérlegelés a verseny végén lesz és minden hal visszaengedésre kerül.
A napijegyes versenyzők a díjkiosztás után éjfélig horgászhatnak!

Érdeklődni lehet: Szabó József   70-38 42 959                                 Hatvani H.E.

Tavaszi házi verseny2017. december 07.

Tavaszi háziversenyVerseny ideje:
2018. május 26.(szombat)

Helyszíne:
Görbeéri kavicsbánya tó. (10-026-1-1)

Nevezés:
Díjtalan. Csak Hatvani H.E. érvényes Görbeéri területi engedéllyel rendelkező tagok nevezését fogadjuk el.

Nevezni:
Előre a „Horgászház” horgászboltban, adott esetben a helyszínen.


Verseny menete:
- 6:30-ig.gyülekező és nevezés a Tóparti büfénél.
- 6:30-tól helyválasztó sorsolás számhúzással, majd a helyek elfoglalása
- 7:25-től etetés
- 7:30-tól 11:30-ig verseny
- 11:30-tól mérlegelés a helyszínen
- 12:30-kor ebéd a tóparti büfénél
- eredményhirdetés, díjkiosztás

Verseny szabályai:
1. Horgászni 1 bottal, 1 horoggal úszós készséggel lehet. Készenlétben természetesen több bot is lehet, oly módon elhelyezve, ami nem kelti a több botos horgászat látszatát.
2. Etetőanyag limit áttörve maximum 12 liter.
3. Élőanyag 1 liter, amely maximum 0.5 liter szúnyoglárvát tartalmazhat.
4. A kifogott halat minimum 2 m-es karikás szákban kell tárolni a mérlegelésig.
5. A versenyen segítő használata nem engedett!

Díjazás:
- 18 év felett férfi: I-III. (fődíj: 2019 Görbeéri területi engedély)
- 18 év feletti nő : I-III. (fődíj: 2019 Görbeéri területi engedély)
- 18 év alatt: I-VI. (fődíj: 2019 Görbeéri gyerek területi engedély)


Érdeklődni: Szabó József   70-38 42 959                                           Hatvani HE.