Aktuális információk
Dokumentumok
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület
A Hatvani kavicsbánya tavak – mint a nevük is mutatja – Hatvan város határában terülnek el. A város közvetlen közelében található nagy kiterjedésű kavicsréteg bányászata során több tó keletkezett az elmúlt évtizedekben.
A Hatvani Horgász Egyesület a Görbeéri tó, még az AB Hatvan Kft 2012-től, a tulajdonában lévő A Beton tó halgazdálkodási hasznosítója. Az A Beton tó a halgazdálkodási szerződésének lejártakor a Hatvani Horgász Egyesület és az AB Hatvan Kft. nem váltak el teljesen egymástól, a horgászat érdekében együttműködő partnerek maradtak.

Ha Hatvanból próbálunk meg a tavakhoz eljutni, akkor a 3-as úton Hort irányába kell mennünk, majd Szolnok-Jászberény fele kell letérnünk a 32-es számú útra. Itt két választásunk van. Ha az A Beton tavat kívánjuk megközelíteni, akkor a Szolnok irányába mutató táblától néhány száz méterre, a vásártérnél térjünk le jobbra a Delelő útra és haladjunk egyenesen kb. 2 kilométert. (A szilárd borítású aszfaltút végén ne kanyarodjunk balra, hanem menjünk tovább a köves 4 sz. földúton 1 kilométert. Ha nem tévesztettük el az irányt, akkor a tó partjára érünk.)

Ha a Görbeéri tavat kívánjuk megközelíteni, akkor a vásártérnél ne térjünk le a Delelő útra, hanem haladjunk tovább a 32-es úton és 3-4 kilométer megtétele után térjünk le jobbra a Görbeéri üdülőövezet irányába, melyet tábla is mutat. Itt egy murvás földúton juthatunk el a Görbeéri tóhoz. Ha ezen az úton tovább haladunk, akkor hamarosan az A Beton tavat is elérjük.
Ha az M3. autópályán érkezünk, akkor a Hatvan-Kelet csomópontnál hajtsunk le az autópályáról, majd az első körforgalomnál a Jászberény-Szolnok,kihajtót válasszuk.Ez a kihajtó a 32-es számú fő út kezdete. A Görbeéri tavat a 32-es fő út 3. km.szelvénynél jobbra érhetjük el.
Az A Beton tavat a már említett 32-es út, Csányi úti körforgalomból Hatvan város irányába, a vásártérnél balra kanyarodva kb. 3 km. megtétele után érjük el.


A Beton tó

Nagyobb térképre váltás
Görbeéri tó

Nagyobb térképre váltás