Aktuális információk
Dokumentumok
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület

Horgász okmányok igénylése interneten.2019. február 04.
Tisztelt Horgásztársak!
Egyesületünknél lehetőség van interneten is igényelni állami horgászjegyet, a Görbeéri tóra érvényes éves területi jegyet, illetve az A Beton tóra érvényes éves területi jegyet és horgászhely bérletet. Célunk, hogy minél kevesebb idő ráfordítással és utánajárással tudják horgászaink intézni az éves horgászokmányokat.
Aki, ezúton szeretné igényelni a horgászokmányait, annak a következőt kell tennie.
Aki, az adott évre (2019) már rendelkezik érvényes állami jeggyel, az scannelje be vagy fényképezze le az állami jegyét, a befizetést igazoló csekk szelvényt, vagy a banki tranzakció másolatát, ahol tisztán látszódnak a fizetési adatok)! Amennyiben az A Beton tóra helybérleti szerződést is szeretne kötni, akkor a Hatvani Horgász Egyesület weboldaláról letölthető „bérleti szerződést” kitöltve, aláírva szintén scannelje be vagy fényképezze le és csatolja mellékletként az előzőekben meghatározott okmányok mellé. (3 db melléklet)
Akinek még nincs az adott (2019) évre állami horgász jegye az még az előzőekhez scannelje be vagy fényképezze le a horgászkártyáját vagy írja meg a horgászkártyája számát, ha még nincs akkor a nyilvántartási azonosítót, ami egyben a kártya száma is, ezt a regisztráció során kapták a horgászok.
A kérelem tartalmazza az igényelt horgász okmányok típusát.
pl:    Állami jegy + A Beton éves területi jegy+ Helybérlet
         A Beton éves területi jegy + Helybérlet
         Állami jegy + A Beton éves területi jegy stb…
Bankszámla számunk: Hatvani Horgász Egyesület 11739054-20008770
A közlemény tartalmazza, hogy milyen tételeket fizet!
pl.: Helybérlet+Állami jegy + éves területi jegy
A horgászokmányok árát egy összegben kell utalni!

Egy e-mailben több horgásznak is lehet okmányokat igényelni, természetesen minden horgásznak a hozzá tartozó mellékletet kötelező csatolni.
Ha valami dokumentum vagy adat hiányzik, akkor hiánypótlásra válaszban felhívjuk, a figyelmet a beérkezésig nem tudjuk folytatni a horgászokmányok elkészítését.
Az elkészült horgászengedélyt személyesen a HORGÁSZHÁZ60 3000 Hatvan Temető út 29 sz alatt lehet átvenni nyitvatartási időben vagy kérhető postai úton való megküldés a postázási cím megjelölésével.
Aki, postai úton szeretné megkapni az engedélyét, annak ajánlott küldeményként küldjük a megadott postázási címre!
Az igénylést az alábbi email címre kell küldeni: hatvanihe@gmail.com
Telefonos információ:
Gálik Tamás 06204687252

Tájékoztató az AB Hatvan Kft taván, horgászati lehetőségekről.2019. január 14.
Az AB Hatvan Kft. tulajdonában lévő A Beton tó 2019. évi horgászati feltételeiről, tájékoztatjuk a horgászokat.
A halászati hasznosító és jegykibocsátó az AB Hatvan Kft.

A területijegy ára: 80.000ft.- a helybérlet ára: 80.000ft., tehát egy bérelthely és az éves területi jegy együtt 160.000 ft-ba kerül. Ehhez jön még az „Állami horgászjegy”, melyet egyesületünknél 7000. forintért lehet váltani. Ha már rendelkezik valaki érvényes állami jeggyel akkor ez a tétel rá már nem vonatkozik. (Részletes árjegyzék az A Beton-tóra a „DOKUMENTUMOK” menüben)
Az újbelépőknek az első éves területi jegy 135. 000 ft.-ba kerül.
A napijegy 8000 ft.-
Horgászhelyet az bérelhet, aki érvényes éves területi jeggyel rendelkezik.
Egy horgászhelyre a kft. kizárólag egy személlyel köt bérleti szerződést.
A horgász helyekre szóló bérleti szerződést március 31.-ig kell megkötni!
Ha valaki a tárgy évben nem tud valamilyen oknál fogva horgászni, de a bérelt horgászhelyét szeretné megtartani, indokolt esetben éves területijegy megvásárlása nélkül is kibérelheti a horgászhelyét.
Azt a horgászhelyet, amelyik március 31.-ig nem lett kibérelve, bárki kibérelheti, aki a bérlői feltételeknek megfelel.
A horgászhely bérleti joga bármikor átadható, a horgászhelyen lévő stég, mint a bérlő tulajdona eladható.
Akik, a stéget nem tudják, vagy nem akarják eladni, de a továbbiakban nem szeretnének horgászhelyet bérelni és a stég anyagára igényt, tartanak, azok minden év március 31.-ig bontsák el és vigyék el.
A horgászhely bérleti jogának átadását, egy formanyomtatványon az egyesület felé, kötelező bejelenteni! (Letölthető a www.hatvanihe.hu honlapról )
Napijegyet kizárólag az adott évre érvényes állami horgászjeggyel rendelkező személy válthat.
Az előző évek gyakorlata alapján csak az váltson akár éves vagy napi területi jegyet az A Beton tóra, akinek a horgászati lehetősége biztosított.
A területijegy kibocsátója kártérítési felelősséget nem vállal.
A bérelt horgászhelyeken kizárólag a bérlő írásos engedélyével lehet horgászni!
Azokon a helyeken, amelyek nincsenek „bérelt”-ként megjelölve, érkezési sorrendben elfoglalva, bárki horgászhat.
A „bánya félszigeten” felállított horgászházat bárki bérelheti, aki éves vagy napi területi jeggyel rendelkezik. Egy horgászhely bérleti díja bruttó 10000-ft / nap/ 2 fő
Pl.: Ha egy helyen 3 személy szeretne horgászni, akkor a 3. személynek a házbérlet 50%-át (ft-) kell megfizetnie.
Haltelepítés a tervek szerint 2 alkalommal lesz. (április-október)
2015-ben minden olyan horgászhely kivonásra került a bérleti rendszerből és a horgászat alól, melyek konfliktusforrások lehetnek, ezért új horgászhelyet létesíteni kizárólag a halászati őrök engedélyével lehet!
Stéget építeni kizárólag bérelt horgászhelyen lehet!
A bérelt horgászhely kialakítása során engedély nélküli gépi földmunkát végezni tilos!
A saját érdekében minden bérlő köteles megjelölni a bérelt horgászhelyét!
A kijelölt „bányatelek” partszakaszán belül illetve a bánya közvetlen vízfelületén kizárólag, csak a „horgászház” bérlők horgászhatnak.
A horgászházaknál lévő horgászhelyek kimondottan sporthorgászoknak van fenntartva.
Halat megtartani a horgászházaknál, kizárólag az ott dolgozó halászati őr engedélyével lehet.
A horgászházaknál lévő helyeket előzetes bejelentkezés útján lehet bérelni.
Az A Beton tóra szóló éves területi jegyet és horgászhely bérletet a Hatvani Horgász Egyesület jegyforgalmazó pontjain ( Horgászház 60, Peti horgászbolt) lehet igényelni.
Napijegyet az eddig megszokott jegyforgalmazó helyeken lehet megvásárolni.


Tájékoztató, A Görbeéri tó horgászat feltételeiről.2019. január 09.
Tájékoztató a Hatvani Horgász Egyesület 2019. évi működéséről.

A Hatvani Horgász Egyesületnél (2019. 11. 15.-ig), bárki igényelhet Állami Horgászjegyet (ORSZÁGOS” engedélyt).
- Aki Horgász kártyával vagy „élő” MOHOSZ regisztrációval rendelkezik és megfelel az Állami horgászjegy vásárlási feltételeknek.
- Akinek, 2018-ban volt érvényes állami jegye a fogási naplóját megfelelően kitöltve időben leadta az válthat állami horgászjegyet alapdíjon.
- Aki, a fogási naplóját egyáltalán nem, nem időben vagy nem megfelelően kitöltve adta le, de rendelkezik Horgász kártyával vagy „élő” MOHOSZ regisztrációval. + 2000ft-os pótdíjat köteles fizetni!
- Akinek, 2018-ban nem volt érvényes állami jegye, de 2013-2017 között valamelyik évben volt, annak nyilatkoznia (aki hamis adatot szolgál, el fogják tiltani) kell, hogy az adott időszakban rendelkezett valamelyik évben állami horgászjeggyel, ezt követően alapdíj ellenében vásárolhat állami horgászjegyet.
- Akinek, 2013 előtt volt állami horgászjegye abban esetben vásárolhat állami horgászjegyet, ha a 2013 előtti állami horgászjegyét be tudja mutatni.
Minden más esetben HORGÁSZVIZSGÁT kell tenni, ezt követően lehet állami horgászjegyet igényelni.
A régi horgászigazolványba pecsételt ”Horgász ismeretekből beszámolt” bejegyzés 2019-től nem fogadható el horgászvizsgaként!
A fogási napló leadásakor, aki más szervezetnél szeretné kiváltani az állami horgászjegyét, kérje el az átvevőtől a leadás igazolását. Postai visszaküldés esetén, a feladást, igazoló szelvény az igazolás!
Azoknak, akik még nem regisztráltak a MOHOSZ rendszerében, nem adható ki állami horgászjegy!
Első lépés a regisztrálás (online vagy a regisztrációs ponton), ezután a kapott csekk befizetése (2200 ft.- a kártya díja)!
A befizetést követő 3. munkanap után lehet a 2019 évi horgászokmányokat igényelni.
Állami jegyet, területi jegyet az előző évek gyakorlata szerint lehet igényelni, a hatvani
„Horgászházban” Hatvan, Temető út 29 sz
és a „Peti horgászboltban”Hatvan, Horváth M. út 3.(a régi tízemeletes ház alatt)
. A fent megjelölt helyeken minden horgász okmányt lehet intézni a Görbeéri és az A Beton tóra is. Állami horgászjegyet a Lőrinci „Spori” horgászboltban is lehet igényelni.
Az engedélyek átfutási ideje 2-3 nap. Aki kéri, postai úton megküldjük az általa megadott címre, az aktuális postai díj ellenében.
Az engedélyek árát sárga csekken vagy átutalással lehet teljesíteni (a helyszínen történő fizetés megszűnt).
Az átutalás visszaigazolását nyomtassák ki és tegyék az engedély mellé.
SZÉP kártyával történő fizetés esetén kérjük, hogy a Horgászházban (Temető út 29 sz. 06 70 384 2959) igényeljék a horgászokmányokat. Szép kártyával lehet egész vagy rész összeget is fizetni (tranzakciós díjat külön kell megfizetni, ami 4.6 %).
Az engedély váltás során az árjegyzék szerint kell összeállítani, a kiváltandó engedély típust. Pl.: Csak „országos” 7000ft. A Görbeéri-tóra Felnőtt éves területi jeggyel 52.500ft.-, 70. év feletti éves területi jeggyel 36.000ft.- stb…
Felnőtt horgász évi 60 kg, (ebből 30 db lehet ponty) Ifjúsági horgász/ Horgász feleség 30 kg (ebből 15 db lehet ponty) méret és darabszám korlátozással védett őshonos halat tarthat meg! Az éves kvótába minden hal beleszámít, kivéve a 10kg feletti egyedsúlyú harcsa, az amúr és az egyéb halak.
A Sporthorgász jeggyel 3 db bottal botonként 1 db horoggal szerelt készséggel lehet horgászni.
A Sporthorgász jeggyel őshonos halat megtartani tilos! A MOHOSZ vizeken ez törvényi feltétel. 45/2018(XII.28 ) AM rendelet 12§ 2b. A Sporthorgászjeggyel rendelkező személy halmegtartásra jogosító éves vagy napi jegyet sem válthat!
A befizetés előtt tájékozódhatnak az elérhetőségeinken, vagy a horgászjegy kiadó helyeken.
Az egyesületnél váltható horgász jegyek árjegyzéke a honlapunk „DOKUMENTUM” menüpontjában is megtalálható.
A horgászathoz, állami horgászjegyre, fogási naplóra (2016-tól ez egy okmány! EHO), horgászigazolványra és az adott vízterületre érvényes területi jegyre van szükség. Ezeket nevezzük halfogásra jogosító okmányoknak, amelyek személyazonosság igazolására alkalmas arcképes igazolvánnyal együtt érvényesek.
Nálunk bárki válthat napijegyet, aki érvényes állami horgászjeggyel rendelkezik.
A Turista állami horgászjeggyel rendelkezők is válthatnak turista napijegyet a Görbeéri tóra!
Éves területi jegyet kizárólag egyesületi tagjaink igényelhetnek.
A jegyforgalmazó horgászboltokban váltható a Zagyva-Tarna folyó és mellékvizeire érvényes területi engedély.
A Görbeéri tóra (víztér kód: 10-026-1-1) bárki válthat éves területi jegyet, azok is, akik eddig csak az Állami Horgászjegyüket érvényesítették a Hatvani Horgász Egyesületnél.
Megszűnt az újbelépők + egyszeri halasítási hozzájárulása.
Azok, akik első alkalommal váltanak éves területi jegyet a Görbeéri tóra, és az előző évi tagfenntartók, 2019. március 31.-ig kell kiváltaniuk az éves területi jegyet.
Ezt követően, június 01.-ig már csak az előző évben éves területi jeggyel rendelkező tagok válthatnak éves területi jegyet a Görbeéri tóra.
2019-ben három alkalommal tervezünk pontyot telepíteni. Tavasszal –Nyáron –Ősszel.
2019-ben is tervezünk 5q-a ragadozó hal telepítését.

Mindenkinek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk 2019 évben is!

Horgász kártya regisztráció.2019. január 01.


Tájékoztató a horgászkártya igényléssel kapcsolatosan.


Akik, az online regisztrációt és bankkártyás vásárlást választják azok www.horgaszjegy.hu oldalra kattintva a leírtak és tájékoztatók alapján járjanak el!


Akik, a Hatvani Horgász Egyesületen keresztül szeretnék a horgászkártyát igényelni (csekkes fizetés), az alábbiakat kell tenniük.
A minta szerinti elrendezésben (adókártya eleje, személyi igazolvány eleje, lakcímkártya eleje) és a postázási cím, ha nem egyezik a lakcímmel.
egy A4-es jó minőségű, olvasható karakterekkel rendelkező fénymásolattal keressék fel az egyesület regisztrációs pontjait. Aki szeretné, megadhatja az email címét és a telefonszámát is a MOHOSZ felé kapcsolattartás céljából, ezek az adatok is rögzítésre kerülnek az informatikai rendszerben.
„Horgászház60” 3000 Hatvan Temető út 29 sz. H 13-18h-ig K-P 08.-18h-ig Sz-V 08-13h-ig
„Spori horgászbolt-Miniker” 3021 Lőrinci Ápád út 212. sz H-P 08-12h-ig 14-17h-ig Sz 08-12h-ig
V-ZÁRVA
„Petihorgászbolt” 3000 Hatvan Horváth M. 3 H-P 08-17h-ig Sz 08-13h-ig V-Zárva!
A leadott másolat alapján az egyesület fogja a regisztrációt elvégezni. Kb 1 hét múlva vissza kell menni a horgászboltba, ahol az igénylést leadták és az adatvédelmi nyilatkozat aláírása után a befizetési csekket átvenni. A csekk befizetését követően 30-60 napon belül küldi a MOHOSZ a horgászkártyát az, Önök által megadott postázási címre!
Az adatvédelmi nyilatkozatot feltétlen őrizzék meg, azon van a rendszer által generált felhasználó azonosító kód és a belépéshez szükséges jelszó, illetve ez a nyilatkozat helyettesíti a horgászkártyát a postai kézbesítésig ezzel a nyilatkozattal és a befizetett csekkel együtt lehet Állami jegyet és területi jeget váltani 2019-ben azoknak akik, még nem kapták meg a horgászkártyát.