Aktuális információk
Dokumentumok
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület
  • Hatvani Horgászegyesület

Teszt hír2023. november 29.
adsfasdfdasf
„Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” MOHOSZ pályázat (ÁPFE-V/4/2023.) 2023. november 20.Tisztelt Horgászok!


A Hatvani Horgász Egyesület novemberi haltelepítésében az alábbi halfajok és mennyiségek a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg.
2023.11.14.-én          vegyes keszeg 300kg,                                             
2023.11.14.-én                         süllő   50kg
2023.11.15.-én                         süllő 260kg
2023.11.20.-án                         süllő 140kg
Az egyesületünk a halasításhoz a „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” MOHOSZ pályázaton (ÁPFE-V/4/2023.)
1.279.000 forint támogatást nyert.

Telepítés 2023. október 10.
TELEPÍTÉS

Tájékoztatjuk a horgászokat, hogy 2023.10.16.-án (hétfőn) várhatóan
11.00 h-ra után a HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET .
26q-a háromnyaras pontyot telepít a GÖRBEÉRI-tóba!

A telepítést követően 3 nap általános horgászati tilalom lesz! A tilalom ideje alatt a tóparton halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni tilos! Horgászni, 2023.10.20.-án péntek 04:00h –tól lehet!
Napijegyet 2023.10.24-től lehet váltani!

Mindenkinek kellemes időtöltést és eredményes horgászatot kíván a H.E. elnöksége


Görbeéri horgászok2023. augusztus 27.
Figyelem!
A „Horgászegyesület Hatvan” Görbeéri csoport megszűnt. Lett helyette egy (Görbeéri horgászok) zárt csoport, ahová csak a valóban Görbeéri tavon horgászók jelentkezését fogadjuk. Ezért a jelentkezésnél meg kell adni a horgászkártyán lévő azonosítót. https://www.facebook.com/groups/687506800059517

Fogási napló leadása2023. január 23.
A fogási napló leadási határ ideje, 2023 február 28.
Lehetőség van postai úton is elküldeni a fogási naplót.
A nyomon követhetőség érdekében „ajánlott küldeményként”szabvány borítékban adják postára!
Kérjük, hogy ne az egyesület posta fiókjára!!!, vagy a Pázsit úti címére!!!, hanem a „HORGÁSZHÁZ60” 3000 Hatvan, Temető út 29.   horgászboltba címezzék.
Kérjük, hogy a horgászattal töltött napok számát és a fogásokat a leírtaknak megfelelően összesítsék. Az összesítő lapon olvashatóan írják le a vízterület pontos nevét és a víztér kódot! Az a horgász, aki az összesítést nem végzi el, vagy nem megfelelően töltötte ki a fogási naplót, vagy nem időben adta le, az csak +5000 ft felárral válthat állami jegyet!
Tájékoztató a Görbeéri tavon horgászók részére 2023. évre2022. december 16.
Tájékoztató a Hatvani Horgász Egyesület 2023. évi működéséről és az engedélyváltás gyakorlatáról
A Hatvani Horgász Egyesületnél (2023. 11. 15.-ig), bárki igényelhet Állami Horgászjegyet (ORSZÁGOS” engedélyt),
- aki Horgász kártyával vagy „élő” MOHOSZ regisztrációval rendelkezik és megfelel az Állami horgászjegy vásárlási feltételeknek.
- akinek, 2022-ben volt érvényes állami jegye a fogási naplóját megfelelően kitöltve időben leadta az válthat állami horgászjegyet alapdíjon.
- Aki, a fogási naplóját egyáltalán nem, nem időben vagy nem megfelelően kitöltve adta le, de rendelkezik Horgász kártyával vagy „élő” MOHOSZ regisztrációval, pótdíjat köteles fizetni!
- Akinek, 2022-ben nem volt érvényes állami jegye, de 2013-2021 között valamelyik évben volt, annak nyilatkoznia és be is kell mutatnia, hogy az adott időszakban rendelkezett valamelyik évben állami horgászjeggyel, ezt követően alapdíj ellenében vásárolhat állami horgászjegyet.
- Akinek, 2013 előtt volt állami horgászjegye abban esetben vásárolhat állami horgászjegyet, ha a 2013 előtti állami horgászjegyét vagy vizsgabizonyítványát be tudja mutatni.
Minden más esetben HORGÁSZVIZSGÁT kell tenni, ezt követően lehet állami horgászjegyet igényelni.
A fogási napló leadásakor, aki más szervezetnél szeretné kiváltani az állami horgászjegyét, kérje el az átvevőtől a leadás igazolását. Postai visszaküldés esetén, a feladást, igazoló szelvény az igazolás!
Azoknak, akik még nem regisztráltak a MOHOSZ rendszerében, nem adható ki állami horgászjegy!
Első lépés a regisztrálás (online vagy a regisztrációs ponton), ezután a kapott csekk befizetése!
A befizetést követő lehet a 2023. évi horgászokmányokat igényelni.
Állami jegyet, területi jegyet az előző évek gyakorlata szerint lehet igényelni, a hatvani
„Horgászházban” Hatvan, Temető út 29 sz és a „Peti horgászboltban”Hatvan, Horváth M. út 3.(a régi tízemeletes ház alatt) Totalcarp60 Horgászboltban Hatvan Nádasdy T. út 22 sz., a „Spori” horgászboltban 3021 Lőrinci Árpád 212 sz.
. A fent megjelölt helyeken minden horgász okmányt lehet intézni a Görbeéri az A Beton tóra és a Zagyva-Tarna folyókra .
Az engedélyek átfutási ideje 2-3 nap. Aki kéri, postai úton megküldjük az általa megadott címre, az aktuális postai díj ellenében.
Az engedélyek árát sárga csekken vagy átutalással lehet teljesíteni!
Az átutalás visszaigazolását nyomtassák ki és tegyék az engedély mellé.
Az engedély váltás során az árjegyzék szerint kell összeállítani, a kiváltandó engedély típust. Pl.: Csak „országos” 15000ft. A Görbeéri-tóra Felnőtt éves területi jeggyel 90. 000ft.- stb…
Felnőtt horgász évi 50 kg, (ebből 25 db lehet ponty) Kedvezményezett horgász 25 kg (ebből 12 db lehet ponty) méret és darabszám korlátozással védett halat tarthat meg! Az éves kvótába minden méret korlátozással védett hal beleszámít, az amúr is, kivéve a 15kg feletti egyedsúlyú harcsa, és az egyéb halak.
A Sporthorgász jeggyel, egy időben, békés halakra 3 db bottal botonként 1 db egyágú horoggal szerelt készséggel, vagy ragadozóra 1 db pergető felszereléssel lehet horgászni.
A Sporthorgász jeggyel halat megtartani tilos!
45/2018(XII.28 ) AM rendelet 12§ 2b. A éves sporthorgászjeggyel rendelkező személy halmegtartásra jogosító éves vagy napi jegyet sem válthat!
A befizetés előtt tájékozódhatnak az elérhetőségeinken, vagy a horgászjegy kiadó helyeken.
Az egyesületnél váltható horgász jegyek árjegyzéke a hatvanihe.hu „DOKUMENTUM” menüpontjában is megtalálható.
A horgászathoz, állami horgászjegyre, fogási naplóra (2016-tól ez egy okmány! EHO), horgászkártyára és az adott vízterületre érvényes területi jegyre van szükség. Ezeket nevezzük halfogásra jogosító okmányoknak, amelyek személyazonosság igazolására alkalmas arcképes igazolvánnyal együtt érvényesek.
Nálunk bárki válthat (online is napijegyet, (www.horgaszjegy.hu) aki érvényes állami horgászjeggyel rendelkezik.
A Turista állami horgászjeggyel rendelkezők is válthatnak turista napijegyet a Görbeéri tóra!
Éves területi jegyet kizárólag egyesületi tagjaink a jegyforgalmazó pontjainkon (offline) igényelhetnek.
A jegyforgalmazó horgászboltokban váltható a Zagyva-Tarna folyó és mellékvizeire érvényes területi engedély.
A Görbeéri tóra (víztér kód: 10-026-1-1) bárki válthat éves területi jegyet, azok is, akik eddig csak az Állami Horgászjegyüket érvényesítették a Hatvani Horgász Egyesületnél.
Megszűnt az újbelépők + egyszeri halasítás hozzájárulása.
Azok, akik első alkalommal váltanak éves területi jegyet a Görbeéri tóra, és az előző évi tagfenntartók, 2023. március 31.-ig kell kiváltaniuk az éves területi jegyet.
Ezt követően, június 01.-ig már csak az előző évben éves területi jeggyel rendelkező tagok válthatnak éves területi jegyet a Görbeéri tóra.
2023-ben két alkalommal tervezünk pontyot telepíteni. Tavasszal – Ősszel.
2023-ben is tervezünk ragadozó halak telepítését. Ősszel.
A telepítések után 3 nap általános horgászati tilalom lesz!
Mindenkinek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk 2023 évben is!